We hosted a group of Jewish students from South Africa, Brazil and Israel with Rabbi Rafi Ostroff at the cemeteries in Czarny Dunajec and Nowy Targ this week. I am happy our work comes to people's attention more and more. For most of the visitors, it was the first time they had come to Poland, yet they declared it was not going to be the last one. I acquainted the students with the tragic history of the Jewish community in this region, explained what our project is about and why we are doing it. The meeting left me with the impression that our group of volunteers had increased . These young people will learn about many past tragic events during their study tour, and I hope we can show together that dialogue and friendship are the foundations of a better future. I strongly believe in it.
Thank you Ewka Garbacz for representing our project in Nowy Targ.

A unique meeting 🇧🇷🇮🇱🇵🇱🇿🇦!!

Opisując historię zdjęcia żydowskiej rodziny Horowitzów w strojach góralskich otrzymaliśmy od pani Kristiny Horowitz Krakus również zdjęcie jej wujka, najmłodszego brata jej ojca Chaima. Ale nie jest to kolejne zdjęcie rodzinne, lecz fotografia młodego żołnierza w mundurze wojskowym.
Na zdjęciu “góralskim” Szlomo to ten najmniejszy z chłopaków. Wtedy musiał mieć jakieś 5-6 lat, a urodził się według pani Kristiny w 1915 lub 1916 r. W dniu wybuchu II wojny światowej miał zatem 24 lub 25 lat.

Wyjątkowe spotkanie 🇧🇷🇮🇱🇵🇱🇿🇦!!

14 sierpnia 2021