More matzevot have returned to the cemetery in Nowy Targ, having undergone renovation, including that of Zvi Turner, whose remarkable history we wrote about some time ago https://www.facebook.com/.../a.203237.../884097855521683/.... Our project is entering its decisive phase. The list of victims is now being verified by Dr Karolina Panz, who is working with great commitment and dedication on the hugely important process of restoring the memory of all those murdered. We have already established the names of over 2,000 victims of the Holocaust in Nowy Targ. Monuments will soon appear in the cemetery and a lapidarium will be built that will contain all the matzevot collected during the project.

More matzevot returned to the cemetery in Nowy Targ.

Kolejne macewy tym razem po odnowieniu wróciły na cmentarz w Nowym Targu. W tym odnowiona Macewa Zvi Turnera, o której niezwykłej historii pisaliśmy https://www.facebook.com/.../a.203237.../884097855521683/.... Nasz projekt wchodzi w decydującą fazę. Lista ofiar jest w trakcie weryfikowania przez dr Karolina Panz, która z wielkim oddaniem i poświęceniem pracuje nad tym niezwykle ważnym procesem jakim jest przywracanie pamięci tym wszystkim zamordowanym. Ustaliliśmy już ponad 2000 ofiar Zagłady w Nowym Targu. Wkrótce na cmentarzu pojawią się nasze pomniki i powstanie lapidarium gdzie ustawimy zgromadzone w trakcie realizacji projektu macewy.

Kolejne macewy wróciły na cmentarz w Nowym Targu.

12 września 2021