Karolina Panz spotkała się z grupą w Rabce Zdrój gdzie razem Narcyz Listkowski przybliżyli losy żydowskich mieszkańców Podhala. Następnie spotkaliśmy się na cmentarzu w Czarnym Dunajcu gdzie przybliżyłem nasze prace w ramach projektu. Udaliśmy się także do synagogi gdzie przywitał nas Marcin Ratułowski Wójt Gminy Czarny Dunajec. W zimnych murach starego budynku rozbrzmiały niezwykłe pieśni śpiewane przez wyjątkowych ludzi sprawiając niesamowite wrażenie. Następnie udaliśmy się do Nowego Targu gdzie opowiadałem o historii społeczności, o ostatnich akcjach projektowych i tragedii jaka wydarzyła się na tym cmentarzu w latach Zagłady. Z Nowego Targu wycieczka udała się do Krościenka zobaczyć pierwsze projektowe upamiętnienie. Jutro spacer po Nowym Sączu z Łukasz Połomski wizyta na cmentarzu w Grybowie u Kamil Kmak i Anna Boruch. Relacja z pobytu grupy śladami projektu Ludzie, nie liczby już wkrótce. Toda Raba amazing people it was pleasure to meet You!

Niezwykłe spotkanie z przewodnikami z Izraela na Podhalu.

04 sierpnia 2021