Spotkanie w Żydowskie Muzeum Galicja o powstawaniu gilmu „Ukos Światła" za nami. Wspólnie z reżyserem Wojciech Szumowski dziękujemy Fundacja Tygodnika Powszechnego , Tygodnik Powszechny , Dyrektor ŻMG Jakub Nowakowski za organizację, Katarzynie Kubisiowskiej za wspaniałe prowadzenie i ciekawe pytania i najważniejsze wszystkim Państwu za obecność. Tutaj link do spotkania
Zdjęcie autorstwa Jacek Taran to ważny dla mnie symbol. Wiele wydarzyło się w moim życiu od 2018 roku to spotkanie było tego najlepszym dowodem. W tle widzimy pracę (wspólnie z Wojtek Glowacz dźwigamy macewę w NT) i to właśnie codzienny trud i troska o upamiętnienie ofiar doprowadziły nas do zuważenia przez reżysera naszych działań a już wkrótce mocno w to wierzymy będą Państwo mogli zobaczyć film co jest dla mnie osobiście niezwykłym wydarzeniem. Tak samo jak spotykanie kolejnych zaangażowanych w projekt osób o czym kiedyś stojąc na cmentarzu w Krościenku z kosą w rękach i chęciami w serduchu mogłem a właściwie nawet nie mogłem marzyć a jednak dzieje się . Dziękuję

Spotkanie w Żydowskie Muzeum Galicja

06 lipca 2021